|
kalista
|
 |
« Отговор #345 -: Април 17, 2011, 05:15:53 » |
|
Уоу  П.П. И аз й следя нещата в блога Доста вдъхновяващ е 
|
|
|
|
|
Активен
|
“When his eyes met mine, I felt something click, like a key turning in a lock. Believe me, I’m no romantic, and while I’ve heard all about love at first sight, I’ve never believed in it, and I still don’t. But even so, there was something there, something unrecognizably real, and I couldn’t look away.”
|
|
|
|
иринка
|
 |
« Отговор #346 -: Април 27, 2011, 20:01:50 » |
|
Уиски с Черноглед
Да, така е. Пак си прав. За всичко. (Пък и ми стои да съм ти черна.) Драскай хикса в черния ти списък, сбръчкан не от влага - от неверници. Не сгреши и този път - овца съм. Черната, сред стадото от вълци, дето вЪлната си сменя (нравствено) лъжейки те, че ”добре дошъл си!” Казвам ти – така е! Аз съм лоша, както всички лоши преди мене. (Как пък все и все на тебе, Боже, падат се такива - черногледи?!) Предпазѝ се - аз не съм и стока. Доволен ли си, че „не си виновен”? И овчата ми кожа не помогна. (Овцата най-овца е по Гергьовден.) Пак позна: аз „плюя зад гърба ти” и стискам черна лента във ръцете; черпя се със твоите съдружници и подписвам сделка с враговете! Разкри ме - дебнех как да те завържа за себе си - приятелство "това е", а параноята ти, че те лъжа напълно оправдана е, да знаеш! И аз (все пак - жена съм) те ранявам - така че – отсечи го отведнъж: че черна съм; подмолна; заблуждавам; ужасна съм... и че дори... съм мъж!!! За всичко прав си! Пъхай ме отдолу под знаменателя, наречен „кучки” и, обиден, чакай да те моля пак приятелски да ми се случиш, но... Истината знаем. Тя е друга. (Убива ме. На тебе... ти убива.) Прав си, драги, да ме правиш луда, когато истината ти е крива и Болката те кара да ме тъпчеш, с надеждата (за теб - необходима!), че с черна котка ще ти мина пътя. ... съжалявам.
Няма да ти мина. автор: lorsa източник:www.hulite.net
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
mariana_fairy
|
 |
« Отговор #347 -: Май 18, 2011, 15:02:53 » |
|
Никулден
На кръстове разпъвам сивите си дни, подреждам ги, и колко странно, С чер молив и с по две черти изпращам всекидневието гадно. И днес от бялата чиния ме гледа злобно пържената риба, Гръбнака й изваждам и редя на него дните счерна фиба. Поредната нещастна рибя кост, а котката напразно чака. Редовно тя като неканен гост вечерята ми се опитва да озлапа. Но щом открадна тя гръбнака с разпънатите мои страхове, горчиво, гладна тя заплака, че календарът хич не се яде. Павлина Николова
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Unforgotten`feeling`f
|
 |
« Отговор #348 -: Септември 26, 2011, 21:55:27 » |
|
ПАТЕНТ на М
Питаш дали и другите съм обичала така. Не. Няма две любови. Нека другите кръстят чувствата си както пожелаят. Аз твърдя: само ние се обичаме само този път. Един лингвист ми каза: Ескимосите нямат дума за лед. Има син лед, бял лед, прозрачен лед, сух лед и всякакъв друг. Питаш ги: Как казвате лед изобщо? Покажи ни го, казват, и ще го назовем. Защото в света няма лед изобщо, и няма абстрактен огън.
Аз твърдя: само ние се обичаме само този път. Другите да си намерят дума.
Автор:Ина Григорова
|
|
|
|
|
Активен
|
~Time now to spread your wings, to take to flight.Aim for the burning sun.
|
|
|
|
me4tatelka
|
 |
« Отговор #349 -: Септември 29, 2011, 08:35:16 » |
|
Есенно Не, не идвай, когато съм зимна – (сякаш студ е сковал и душата ми!), и след всичките грешки отминали ще мълчи заскрежена вратата ми... И не идвай, когато съм пролетна – (и мечтите от юг се завръщат), а небето над моите полети само мен, само мен ще прегръща! Не търси ме във лятото, няма ме, (на щурците ще кажа къде съм), и облечена в спомени само ще заспивам във нечия песен... Но когато съм есенно-лунна, ти ела, намери ме във мрака, и тогава ще кажа без думи колко есенно мога да чакам... Ветровете във мен ще копнеят да заспиват във твоите стъпки, и мъглите ми тихо да сгрееш само с твоите топли прегръдки... А пък колко съм есенно-лунна... Звездопадно-валяща почти! И съм твоя, разбра ли? Целувай ме, чак до края на всичките дни... irini
|
|
|
|
|
Активен
|
Always know that you are loved!
|
|
|
|
mariana_fairy
|
 |
« Отговор #350 -: януари 27, 2012, 17:00:01 » |
|
УЧАСТ
Аз не съм твоя мъж. За беда. Чудодейство не ми е присъщо, нито ходя среднощ по вода, ни водата във вино превръщам.
Аз не съм твоя верен съпруг Нему вричай се... сенчица птича. Аз съм пролетен вятър в олук, който вихрите зимни съблича.
И не следвам пресветлия дълг – дом и челяд приживе да кътам, щом у мене вие някакъв вълк и те чака отвънка на пътя.
И в света по-ужасен от степ не ме блазни досадната участ: да развъждам вълчета със теб или лунни сонати да уча.
Не, не съм твоя мъж. И не съм покровител на чужди огнища. Аз обичам по-кратко от гръм. Не очаквай от мен друго нищо.
Само миг, още миг помълчи. Слез в душата ми. Хлътвай на голо. А след туй безпощадно с очи ме застреляй, щом хукна надолу.
Ивайло Терзийски
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
user_f
Новак
Неактивен
Публикации: 1
|
 |
« Отговор #351 -: Февруари 02, 2012, 18:39:37 » |
|
Без заглавие.
Не виждам смисъл в нищо. Защо съществуваме ние? Защо съществува всичко? Каква е разликата между Нищо и Всичко? В един момент мислиш, че нямаш нищо,а всъщност имаш всичко.. Или изглежда, че имаш всичко, а осъзнаваш, че нямаш всичко, или поне достатъчното. А колко е достатъчното? Терзаеш се за материално, така и за нематериално. Искаш да печелиш, да притежаваш. Да споделяш и да получаваш. Да запомниш и да забравиш. И в един момент нищо вече няма смисъл. Дали ще даваш или ще взимаш. Защо го има всичко, но тъй е разпиляно. Това, което искаш е далече. И докато го гониш осъзнаваш, че можеш и без него. Тогава тръгваш пак след нещо друго.. А ако ли не, когато някой ден го стигнеш, виждаш, че е различно и че си загубил времето и всичко, за това нещо, което си искал, но което се оказва, че не е то, а е различно. Е защо тогава вечно искаш, вечно търсиш, вечно гониш. Нещо. Или някой.
Автор/ка: незнаен
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Mr_FLIRT
|
 |
« Отговор #352 -: Февруари 04, 2012, 00:10:23 » |
|
Аналогия - missy_eli
Интересна аналогия на живота е сграда- обичаните от нас хора са нейната фасада. Събитията в живота са тухли подредени, пукнатините в тях- загубите преживени.
Постиженията- те са стълбите на тази къща, по тях човек се качва, но често се и връща. Вратата олицетворява наш`та доверчивост, таванът е метафората за предприемчивост.
Прозорците в зависимост колко са преброени показват степента ни широко скроени. Фундамента на дома и двора са връзките с ценни за нас хора.
Скъсаната връзка риска повишава от срутване на дома застрашава. Колкото връзката била е по-значима, толкова повече отломки ще има.
След загуба тежка и мъчителна гледката е просто покъртителна- налице е съборена до основи сграда, всеки компонент на дома пропада.
Временно без покрив оставаме, на скръбта в ръцете се отдаваме, но трябва да започнем нов строеж- по тухла, греда, изискват го условията на околната среда.
На тухлите се налага да направим подбора, кои от тях ще ползваме за опора. Някои за ненужни ще сметнем, други в строежа ще вметнем.
Когато е готов нашия обект, ще пристъпим към следващ проект- усилията ще насочим към подреждане, предстои ни цялостно обзавеждане.
Новите мебели са новите връзки, в обзавеждането трябва да сме дръзки. Една стая ще си отделим, където спомени да съхраним.
|
|
|
|
|
Активен
|
Познавам те, а никога не съм те виждал. Винаги имам смелост да съм около теб, но никога да те докосна или да ти дам лице.
|
|
|
|
Dulce_Insoportabla
|
 |
« Отговор #353 -: Февруари 09, 2012, 00:18:23 » |
|
Маргарита
Тя беше първото момиче!
Тя беше първата мечта!
Тя беше първото "Обичам!".
И първата въздишка - тя!
Една разкошна Маргарита,
Родена с името на цвят,
създадена, за да накити
и без туй този китен свят.
Как я обичах, как предричах
чрез евтиния номер стар:
"обича ме" - "не ме обича" -
изкъсвах толкова листа,
съсипвах толкоз маргаритки -
цветя невинни и добри!
А тя под русите си плитки
не ме поглеждаше дори.
"Да" - "Не", "Да" - "Не" - аз късах, смятах
откъснатите листица.
И побеляваха земята,
косите, нашите сърца...
... Случайно скоро пак видях я:
ах, боже мой, какъв поврат!
Как бе възможно да увяхне
жената с името на цвят.
Напразно с поглед тъжен търсех
цветчето, плитчиците в кръг.
Листата някой бе откъснал.
Останал беше само стрък.
Дамян Дамянов, 05.1971 г.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
{dulgokoska}
|
 |
« Отговор #354 -: Февруари 09, 2012, 23:05:18 » |
|
ПРИСПИВНА ПЕСНИЧКА
Там в тилилейската, там във злодейската гъсто гъстейска гора страннно чудовище има леговище скрито в една пещера.
Стъпва със лапища... Спъва се в трапища. В трънища и във бодли. Скъса си вече всички чорапища. Левият крак го боли.
То е страхотнище! Но е самотнище... Тъй си живее без шум. Хем е чудовище, хем е тъжовище, дето си плаче на ум.
Туй Торбаланище спи под юрганище - сто килограма листа. Носи си гащерки. Храни се с мащерки... С никакви други неща.
Нито е лошаво, нито е рошаво Даже е с хлътнал корем. Даже очищата, даже ушищата са му човешки съвсем.
Само че, само че... Някакво камъче счупи му предния зъб - както си хрускаше, както закускаше - и си умира от скръб.
То е суетище... И е поетище. Дращи скалата със нож. Киха и пише си стихчета- кихчета - хремаво в дългата нощ.
Свърши си всичките хапчета- лапчета Мъчи го грипът свиреп. В девет куплетчета - сто епитетчета: всичките те са за теб.
Ах, туй чудовище пази съкровище... Някой ще каже: дрън-дрън. Скривай сълзичките, стискай очичките, за да го видиш на сън.
10 ноември 2003 г
Недялко Йорданов
|
|
|
|
|
Активен
|
"- Как ты с ним справляешься? - Я его люблю."
|
|
|
|
me4tatelka
|
 |
« Отговор #355 -: Февруари 21, 2012, 10:26:46 » |
|
Не спирай полета на птици!
Не хвърляй камък по пернати,
когато им завидиш за крила.
Очите им са твоето богатство,
контури различават в тъмнина.
Свободни, реещи се в полет,
достигат невъзможна висота.
Какво, че наблюдаваш ги отдолу,
огледай със очите им света.
Тревоги стават по-далечни,
наоколо се шири красота,
във въздуха се носят нежни трели,
подсвиркваш вече весело с уста.
Не спирай порива на птици.
Не им завиждай - имат си крила.
Послушай ги. Порадвай се, че жив си.
Какво ни трябва? Стигат сетива.
Ани Виделова
|
|
|
|
|
Активен
|
Always know that you are loved!
|
|
|
DEVIL_IN_HEAVEN
Модератор
Професор

Неактивен
Dum Spiro, Spero!
|
 |
« Отговор #356 -: Март 13, 2012, 10:55:00 » |
|
ПРИСПИВНА ПЕСНИЧКА - Недялко Йорданов и УЧАСТ - Ивайло Терзийски ме спечелиха днес. Аз обаче ще ви представя: Камелия Кондова - ПРИЯТЕЛСКО
Приятел си. Ще поиграем карти. Ще пием за мира и за жените. (Завиждам на родените във Спарта- как трудно било да сдържиш сълзите.) Приятел си. Така ми е спокойно. Е, разкажи за твоето момиче. Отдавна сме погребали виновните. Мъжът ми е добър. И го обичам. Да ти налея още ? Уморен си... И аз съм уморена, но е празник. Отдавна, както казваш " влязох в релси ". Отдавна, както казваш " няма празно ". Хлапашкият ми сал е здраво вързан. Научих се да имам и да губя. Сега си тръгвай. Бързо, много бързо ! Защото, всъщност искам да се любим.
|
|
|
|
|
Активен
|
Здравей!
 Исках само да ти се извиня за дългото си отсъствие. Не бях готова да ти пиша. Днес се събудих. И открих, че дишам. Спомних си, че ми липсваш. И ето, родиха се няколко стиха...

|
|
|
|
Mr_FLIRT
|
 |
« Отговор #357 -: Май 18, 2012, 21:42:34 » |
|
Не виждам смисъл в нищо. Защо съществуваме ние? Защо съществува всичко? Каква е разликата между Нищо и Всичко? В един момент мислиш, че нямаш нищо,а всъщност имаш всичко.. Или изглежда, че имаш всичко, а осъзнаваш, че нямаш всичко, или поне достатъчното. А колко е достатъчното? Терзаеш се за материално,така и за нематериално. Искаш да печелиш, да притежаваш.Да споделяш и да получаваш. Да запомниш и да забравиш. И в един момент нищо вече няма смисъл. Дали ще даваш или ще взимаш.Защо го има всичко, но тъй е разпиляно. Това, което искаш е далече. И докато го гониш осъзнаваш,че можеш и без него .Тогава тръгваш пак след нещо друго.. А ако ли не,когато някой ден го стигнеш,виждаш, че е различнои че си загубил времето и всичко, за това нещо, което си искал, но което се оказва, че не е то, а е различно. Е защо тогава вечно искаш, вечно търсиш, вечно гониш.Нещо. Или някой.
|
|
|
|
|
Активен
|
Познавам те, а никога не съм те виждал. Винаги имам смелост да съм около теб, но никога да те докосна или да ти дам лице.
|
|
|
|